Amb una gran Nit dels Estudiants l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet ha posat punt i final al certamen de talents que organitza anualment i amb el qual persegueix descobrir promeses de l’espectacle de qualsevol disciplina. Música, dansa, circ, màgia, humor… tot hi té cabuda en aquest concurs obert als joves de la ciutat d’entre 12 i 30 anys.

En conjunt en aquesta edició han participat uns quaranta de grups, amb el requisit que la meitat d’ells havien de viure o estudiar a L’H i tenir entre 12 i 30 anys. A la gala final han participat 8 grups. D’aquests, com a guanyador del jurat ha estat escollit el grup musical Els Yobes, mentre que el conjunt de dansa Megacrew ha estat el guanyador del públic present a la Salamandra. En aquesta edició, com a novetat, s’ha introduït el mètode de l’aplausímetre per recollir les votacions dels espectadors de la Nit.

Àngelica Arroyo, coordinadora de l’Associació d’Estudiants, recorda que la Nit dels Estudiants és la posada de llarg del concurs L’H té talent, però a la vegada al cap dels anys “ha esdevingut una gran festa per acomiadar el curs i per donar la benvinguda a les merescudes vacances d’estiu”. L’objectiu és detectar i mostrar tot el talent que té L’Hospitalet i descobrir promeses artístiques que puguin obrir-se camí en el món de l’espectacle, explica l’Angèlica. Les xarxes socials ajuden molt a donar a conèixer aquests artistes emergents per tota la ciutat.

Els vuit finalistes de L’H té talent 2016 que han actuat a la Salamandra dissabte nit s’havien classificat després de superar les eliminatòries celebrades durant les Festes Majors dels barris. María Ibáñez, secretària adjunta d’organització de l’AEL’H, explica que “de cada concert surt un finalista que escull el jurat de cada Festa major. Després surten dos finalistes per votació del públic, que en aquesta edició s’han escollit a través d’instagram, i per últim, n’hi ha un darrer finalista escollit a través de Facebook”.
María també ha volgut agrair l’ajut dels voluntaris que han estat treballant al costat de la Junta de l’AEL’H fins el darrer moment perquè tot sortís rodó.

De la seva banda, Francesc Belver, primer tinent d’alcalde de L’Hospitalet, que ha participat com a jurat del concurs, destaca l’esforç de l’Associació d’Estudiants per haver consolidat aquests premis i per innovar en el format del certamen i en l’organització de la gala i ha valorat que el concurs hagi tingut presència en les festes majors dels barris. “Aquesta nit ha quedat una vegada més en evidència que L’Hospitalet té talent i per tant que és una ciutat amb molt de futur” .