scrabble2Per segon any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Federació Internacional d’Scrabble en Català i el Club d’Scrabble de L’Hospitalet (LHEscarràs) organitza el 2n Torneig Interinstituts d’Scrabble en Català de L’Hospitalet.

OBJECTIUS

L’Objectiu del campionat es la competències lingüístiques dels joves estudiants de la ciutat a través de l’Scrabble, un joc que obliga als joves a aprofundir els seus coneixements en el vocabulari en català.

PARTICIPANTS

Tot està emmarcat dins d’un torneig on estan convidats a participar tots els instituts públics i concertats de la ciutat, on un total de 8 parelles (4 parelles per categoria, en total 16 joves) de cada institut podran participar. Existiran 2 nivells diferents: amateur (1r i 2n d’ESO) i expert (3r i 4rt d’ESO).

Es obligatori que els instituts participants portin totes les parelles de cada categoria per a poder realitzar la lliga amb criteris d’igualtat. L’elecció dels 16 joves participants correrà a càrrec dels propis instituts, i pot ser per elecció directa del professorat o a través d’eliminatòries dins el propi instituts. Si desitgeu realitzar aquestes eliminatòries, us podem proporcionar els mitjans materials per realitzar-la.

FUNCIONAMENT

Un cop escollits tots els participants, aquests hauran de presentar-se el divendres 13 de març a les 11h (la duració estimada es fins les 13.30h) a l’edifici Can Riera del Museu de L’Hospitalet, on s’organitzarà una lliga per categories a 3 rondes. De cada partida s’extraurà una puntuació segons normativa de la Federació Internacional d’Scrabble en Català i amb arbitratge de la Federació.

Finalment hi hauran 3 parelles guanyadores per cada categoria. En el cas de la categoria amateur, a més del premi, s’accedeix a la classificació directa a la Final Internacional d’Scrabble en Català que es celebrarà una tarda de cap de setmana d’abril (a concretar) a la seu nacional del Consorci per la Normalització Lingüística (CNL) i on participaran joves de tot el territori de parla catalana.

FORMACIÓ

Els 16 participants tindran la opció de participar gratuïtament durant la setmana prèvia a l’esdeveniment en una sessió de formació sobre el joc que es realitzarà a la seu de l’AELH. Així mateix, durant tota la setmana prèvia al propi local existirà un espai reservat amb jocs per tots aquells estudiants que desitgin practicar.

Si l’institut desitges ampliar la formació a la resta dels seus alumnes, la Federació Internacional d’Scrabble en català posa a disposició dels centres tot un programa formatiu sobre el joc, funcionament i exercicis parcialment subvencionat. Si desitgeu més informació sobre aquestes sessions formatives, demaneu-la dins la sol·licitud d’inscripció.

INCRIPCIONS

Les inscripcions es realitzaran en dos fases:

– Fins al 23 de febrer, inscripció dels centres

– Fins al 9 de març, inscripció dels estudiants

La inscripció es realitzarà mitjançant email a cquirante@aelh.cat omplint les següents dades:

  • Nom del centre
  • Professor/a referent
  • Telèfon de contacte de la persona referent
  • Email de contacte de la persona referent
  • Observacions: recursos materials o formatius que sol·liciti el centre, si s’escau

Us encoratgem a participar en aquesta segona edició del Torneig per a que, poc a poc, puguem créixer i aconseguir que la llengua catalana tingui la seva pròpia fita anual a la ciutat.