Per Alejandra Valerio

El passat cap de setmana del 8-9 de març es va realitzar l’Escola de l’AELH al Complex Esportiu Sant Oleguer de Sabadell.  Aquest any han participat 53 estudiants, entre ells, dos representants d’ADEA, l’Associació d’Estudiants d’Aragó.

Tot va començar amb l’arribada a la casa i el repartiment de les habitacions. Uns minuts després es van realitzar dues activitats: una de presentació i benvinguda on els nois i noies van tindre l’oportunitat de presentar-se i conèixer a gent nova, i un altre per posar en comú allò que feien als instituts tots els entre joves i que va servir per poder agafar idees de diferents coses que feien a altres instituts i entre tots tindre de noves. Acabades aquestes dues activitats, a l’hora de menjar, vam poder gaudir de la visita de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, que va donar l’oportunitat de què els estudiants parléssim amb ella d’allò que creiem que necessitava la ciutat i les millores que es podrien fer, sobretot en coses relacionades amb els joves.

Arribades les 17:30 de la tarda vam fer un cinefòrum, on vam veure la coneguda pel·lícula “13 rosas” que després vam comentar tots junts. Més tard vam realitzar una gimcana de tarda per grups, on vam fer diferents jocs (mossegar la poma; toca tasta, tasta toca; agafar el sugus, etc.) que tots ells consistien a aconseguir punts per què finalment hi hagués un guanyador que fos el que mes punts hi havia aconseguit. Després d’aquesta gimcana vam fer un descans per canviar-nos, netejar-nos, etc. i anar a sopar.

Entràvem en la nit veient el documental dels 25 anys de l’Associació on surten voluntaris dels inicis i actuals, i que vam completar amb la xerrada d’uns dels veterans de l’AELH, David Donaire, que ens va explicar allò que va fer quan era a l’associació i les anècdotes que hi va viure. Per acabar la nit del dissabte vam realitzar una gimcana nocturna, que de la mateixa manera que a la tarda, consistia a aconseguir punts en diferents jocs (daus, sing star, twister, just dance, etc. ) per veure quin de tots era el millor grup.

El diumenge dia 9 de març, últim dia de l’Escola, vam començar amb la creació d’un gran mosaic que formava el nom d’AELH i que es va aconseguir gràcies a l’ajuda de tots i totes. Més tard, els voluntaris que van vindre d’Aragó ens van mostrar un vídeo de les diferents coses que feien, ens van comentar les diferents lluites que han fet i ens van convidar a passar amb ells la seva Escola que es realitzarà a finals de Març.