Des d’avui, el jovent de L’Hospitalet té al seu abast el nou Carnet Jove Municipal, una iniciativa de l’Agència Catalana de Joventut amb la col·laboració de l’Ajuntament. El tinent d’alcaldia d’Esports i Joventut, Cristian Alcázar, i el director general de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, han presentat avui el nou Carnet Jove de L’Hospitalet. L’acte també ha comptat amb la participació del director del Centre d’Institucions de CaixaBank a Barcelona, Àngel Tresserras.

L’objectiu és oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat; potenciar-ne l’ús, especialment en aquells establiments locals que permetin un arrelament al municipi, i crear un vincle amb el comerç de proximitat. Es tracta d’una experiència pilot que es desenvolupa en set municipis catalans. A partir d’ara, els carnets jove del jovent de la ciutat inclouran el logotip de cadascun dels ajuntaments que participen en la prova. La iniciativa compta amb el suport de les regidories d’Esports i Joventut i de Comerç i Drets dels Consumidors.

El tinent d’alcaldia d’Esports i Joventut ha explicat que el nou Carnet Jove servirà per apropar les persones joves als comerços de L’Hospitalet i potenciar-ne l’ús en el dia a dia “el Carnet Jove Municipal contribuirà a reforçar el lligam del jovent amb la seva ciutat, el sentit de pertinença, alhora que els ofereix un ampli ventall de descomptes en serveis i establiments de la seva ciutat. Aquesta iniciativa està també en la línia del Govern municipal d’impulsar l’activitat econòmica de la ciutat, en aquest cas del comerç, un sector amb una forta presència a la ciutat i amb un paper destacat a la nostra economia”.

Com a resultat de la primera campanya del Carnet Jove Municipal iniciada el juny, el nombre d’avantatges que s’ofereixen a L’Hospitalet és de 294, el doble dels que oferia abans de l’estiu, fet que millora l’oferta i usabilitat del carnet. Els resultats de la campanya de captació són provisionals, ja que el pla anual preveu continuar la tasca d’afegir més i millors avantatges.

Els nous avantatges locals responen a àmbits prioritaris d’actuació establerts per l’ACJ i l’Ajuntament relacionats amb el temps lliure dels joves (cultura, formació o esport), així com els que tenen a veure amb el seu dia a dia (serveis per a l’emancipació). Els nous avantatges s’adaptaran als diferents perfils de joves: adolescents, estudiants o joves emancipats, per tal de donar millor resposta als seus interessos i necessitats. L’Ajuntament manté els descomptes al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas i estudia l’ampliació d’avantatges a altres serveis.

La creació del Carnet Jove Municipal respon a la demanda dels milers de joves que van participar al llarg del 2017 en un procés participatiu, coincidint amb el 30è aniversari del Carnet, que es complementa amb altres accions com la millora de l’eina de geolocalització de l’app del Carnet Jove amb una mirada local, per tal de prioritzar els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei. A més de L’Hospitalet, participen en aquesta iniciativa sis municipis més: Agramunt, Amposta, La Seu d’Urgell, Manlleu, Cambrils i Palamós.

Actualment, a L’Hospitalet hi ha 16.941 titulars del Carnet Jove de 12 a 30 anys. La nova oferta es pot consultar des d’avui al nou espai web .