Punt de Salut Jove

El 19 de setembre va començar a oferir el seu servei a l’Espai Jove Ca n’Arús la Tarda Jove, una consulta per atendre la salut del jovent i que estarà oberta els dimecres de 16 a 19 hores. Aquesta consulta funcionarà de manera complementària al Punt d’Informació de Salut Jove, de la Regidoria de Salut, a l’edifici del carrer del Cobalt, 57.

La Tarda Jove vol oferir un servei de proximitat i accessibilitat en les qüestions relacionades amb la salut que puguin interessar el jovent en unes instal•lacions, l’Espai Jove Ca n’Arús, obertes a aquest col•lectiu i al qual s’adrecen per participar en activitats diverses.

La consulta estarà atesa per un professional sanitari del Punt d’Informació de Salut Jove i oferirà un servei d’atenció individual, en parella o en petits grups, de forma gratuïta i confidencial a persones de fins a 30 anys. La Tarda Jove se centrarà, principalment, en qüestions relacionades amb la sexualitat, els mètodes anticonceptius, la interrupció voluntària de l’embaràs, atenció psicològica, informació sobre les infeccions de transmissió sexual, la prova ràpida del VIH, els hàbits d’alimentació saludable, el consum de substàncies tòxiques (alcohol, tabac, cànnabis…) i els hàbits de vida saludables.

L’atenció serà immediata durant l’horari de la consulta, les tardes dels dimecres, i, si escau, en hores convingudes. Es pot demanar hora de visita o informació a través del telèfon 93 403 69 12 o del correu electrònic  puntsalutjove@l-h.cat.

A més, durant la Tarda Jove, a l’Espai Jove Ca n’Arús, també es faran tallers de salut afectiva i sexual i altres temes de salut adreçats a l’alumnat dels instituts i/o d’entitats de joves.